Az irodák jövő hétfőtől korlátozott kapacitással nyitnak újra, időpontfoglalással és a biztonsági intézkedések betartása mellett látogathatóak.

A Nemzeti Közművek (NKM) a kormány védelmi intézkedéseiről szóló rendeleteivel összhangban július 6-tól szakaszosan, korlátozott kapacitással újra megnyitja ügyfélszolgálati irodáit. A személyes ügyintézés megindítása a fővárosban és a nagyobb városokban elérhető állandó irodákban kizárólag a szükséges fizikai óvintézkedések betartása mellett lehetséges – közölte hétfőn a közműszolgáltató.

Az irodák kizárólag előzetes időpontfoglalás alapján látogathatók, és egyszerre csak annyi ügyfél tartózkodhat bent, ahány ügyintéző dolgozik, hogy elkerülhető legyen a túlzsúfoltság.

Az ügyintézők a pultra rögzített plexilap mögül kommunikálnak az ügyfelekkel. Az NKM az irodákat fokozottan, folyamatosan fertőtleníti, valamint minden helyszínen több kézfertőtlenítőt is kihelyez. Az irodákba csak maszkban lehet belépni, kísérő nélkül, de nincs korosztályokhoz kötött idősáv.

Az NKM dolgozik a fiókirodák újranyitásán is.

Az E.ON központi személyes ügyfélszolgálati irodái a megfelelő biztonsági óvintézkedések mellett jövő hétfőtől nyitnak. Hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken 10 órától 14 óráig, szerdán 14 órától 18 óráig tartanak nyitva. Időpontot foglalni a társaság online felületén lehet, de a foglalás csak 20 percre, és egy ügyintézésre szól. Az ügyfeleknek továbbra is figyelembe kell venniük a biztonsági előírásokat.

Az ügyfélszolgálatok megnyitása mellett az E.ON számlatartozási és követeléskezelési folyamatai is újraindulnak.

A hónap eleje óta a szolgáltatók egymás után jelentik be a rendkívüli intézkedések enyhítését. A Tigáz például pénteken jelentette be, hogy visszaáll a járvány előtti üzemmenetre.

(Forrás: MTI)