Dél-Budapest mellett Bács-Kiskun, Győr-Moson-Sopron és Nógrád megyére is friss „riasztást” adott ki a NAV.

Dél-Budapest: kiemelt ellenőrzések húsvét hetében

Az Igazgatóság munkatársai 2017. április 10-13. között ellenőrzéseket végeznek a fővárosipiacokon – kiemelten a XX. kerületi Tátra téri és XVIII. kerületi Lőrinci piacokon -vásárcsarnokokban és kitelepüléseken, ahol elsősorban a füstölt- és húsárukat, a tojást, édességet, primőr zöldségárut, valamint az ajándéktárgyat értékesítőket vizsgálják.

Az adóellenőrök vizsgálják a számla/nyugtaadási kötelezettség teljesítését, az online pénztárgép használatának jogszerűségét, valamint az alkalmazottak foglalkoztatásához kapcsolódó bejelentések szabályszerűségét.

A 15. héten ellenőrzésre számíthatnak a taxi-személyszállítást végzők is.

Bács-Kiskun megye: fokozott ellenőrzések a megyében

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó – és Vámigazgatósága munkatársai a húsvéti ünnepeket megelőző héten fokozottabban ellenőriznek a megyében, különösen a nagyobb városok (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kiskunhalas, Baja, Kalocsa, Kiskőrös) piacain, vásárcsarnokaiban. Kiemelten vizsgálják a revizorok  a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, valamint az áruk eredetét.

Győr-Moson-Sopron megye: fokozott húsvéti ellenőrzések

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. április 10-től 13-ig fokozottan ellenőrzik a húsvéthoz kötődő termékeket árusítókat, a fagylaltozókat, vendéglátóhelyeket, valamint a piacokon, vásárokon értékesítőket.

A revizorok elsősorban a nyugtaadást és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik. Megjelenésükre munkaidőtől függetlenül, egész nap lehet számítani Győrben és a megye nagyobb településein (Mosonmagyaróvár, Sopron, Csorna, Kapuvár) is.

Nógrád megye: tavaszi ellenőrzés-sorozat

Idén tavasszal is fokozott ellenőrzést tervez a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2017. április 7. és 28. között a megye egész területén.

A vizsgálatok elsősorban a húsvéthoz kapcsolódó szezonális termékek, ajándéktárgyak, díszek, húsok, húskészítmények, zöldségek, gyümölcsök, édességek értékesítésével foglalkozó árusokat érintik. Ugyancsak ellenőrzésre számíthatnak a fizetővendéglátással, szálláshely-szolgáltatással, szépészeti és testedzési szolgáltatással, kisállat kozmetikával foglalkozó adóalanyok.

Az ellenőrök a bizonylat kiállítási kötelezettség és a foglalkoztatáshoz fűződő bejelentési kötelezettség teljesítését, valamint az online pénztárgépek jogszerű használatát, illetve a forgalmazott áruk eredetét vizsgálják.

A teljes lista

Az országban jelenleg folyó vagy a következő napokban induló – előre bejelentett – ellenőrzések listája itt érhető el.