A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fennhatósága alatt megkezdte működését a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Az új  turisztikai ügynökség,  a vezetők tervei szerint rövidesen még nagyobb mértékben segíti majd a magyar gazdaság fejlődését. Ahogy Bienerth Gusztáv kormánybiztos fogalmazott, a cél: megelőzni Prágát és ostromolni Bécset.

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter április 25-én  jelentette be, hogy az új ügynökséget Guller Zoltán vezeti. A turisztikai szervezet átalakításáról akkor azt mondta, hogy az eddigi ágazati struktúra állami része a közigazgatás béklyójában szenvedett.

Az új szervezetben a szakmai felelősséget a nemzeti fejlesztési miniszterre ruházta a kormányhatározat. A létrehozott kormánybiztossággal egy olyan minisztériumok feletti szervezetet állítottak fel, ami a turisztikai stratégia és szervezet irányítója lesz, és együttműködik a nemzeti fejlesztési miniszterrel.

A Magyar Turisztikai Ügynökség a termékfejlesztéstől a rendezvények koordinálásán át a külképviseletekig minden turizmust érintő kérdéssel foglalkozni fog.

Azt is bejelentette, hogy a megszűnő-átalakuló Magyar Turizmus Zrt. dolgozói mindegyikének felajánlják, hogy átjöjjön és dolgozzon az új rendszerben. (MTI)