Tavaly 5,5 százalékkal bővült a kiskereskedelmi forgalom Magyarországon. A növekedés Budapesten volt a legnagyobb, mg az Alföldön és Észak-Magyarországon a legkisebb.

Tavaly a magyarországi kiskereskedelmi forgalom 5,5 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, míg a naptárhatástól megtisztított adatok szerint (vagyis azonos munkanappal számolva) 5,6 százalékkal – derült ki a KSH adataiból. Az élelmiszerek értékesítése 3,4, a nem élelmiszer jellegű cikkek forgalma 7,6 százalékkal nőtt 2014-hez viszonyítva, míg az üzemanyag-fogyasztás 7,1 százalékkal emelkedett.

Tavaly az országos kiskereskedelmi üzlethálózat, valamint a csomagküldő és internetes kiskereskedelem teljes forgalma folyó áron meghaladta a 9257 milliárd forintot, szemben az előző évi 8948 milliárd forinttal. A kiskereskedelmi forgalom volumene 2015-ben így összességében 10,9 százalékkal haladta meg a 2010-es szintet. A forgalom nem meglepő módon a közép-magyarországi régióban bővült a legnagyobb mértékben, azon belül is Budapesten, míg a legkisebb növekedést az Alföldön és Észak-Magyarországon mérte a KSH.