A december eleji viharos szél egyetlen hétvége alatt 82 millió forintos kárt okozott az Aegon Magyarország ügyfeleinél. Eddig mintegy 840 kárbejelentés érkezett a biztosítóhoz, az átlagos kár 100 ezer forint körül van.

Viharos széllel köszöntött be Magyarországra a december, országszerte sok kárt okozott az orkán erejű szél. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) mérőműszerei péntek hajnalban a János-hegyen tartósan 120 kilométeresnél erősebb széllökéseket regisztráltak. Az Aegon Magyarországhoz kedd kora délutánig közel 840 kárbejelentés érkezett, a kárösszeg eléri a 82 millió forintot, míg az átlag kárösszeg közel 100 ezer forint. A legtöbb bejelentés, összesen 515 darab Budapestről és Pest megyéről érkezett a biztosítóhoz.

Az Aegon Országos Kármegelőzési Program szakemberei szerint télen is érdemes mindig figyelni a meteorológiai szolgálat jelentéseit, előrejelzéseit, és felkészülni a várható időjárásra, hiszen az ónos eső, a hirtelen leeső nagymennyiségű hó komoly fennakadásokat okozhat a közlekedésben. Az Útinform oldalain a közlekedései információkról kaphatunk friss információkat, de a katasztrófavédelem, a meteorológiai szolgálat és a helyi önkormányzat oldalain is érdemes figyelni a híreket, hiszen itt a legfrissebb információk mellett feltüntetik a hívószámokat, ahol baj esetén segítséget lehet kérni.