A Sport TV úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) közvetítési jogait, helyette jön a ketrecharc.

Hosszú évek óta az elvártnál jóval alacsonyabb nézettséget hozott az NHL a Sport TV kimutatásai szerint. A küzdősportok népszerűségét látva a csatorna 2016 nyarán megvásárolta a világ vezető MMA-ligája, a UFC (Ultimate Fighting Championship) közvetítési jogait – írja a Kreatív Online.

A nézők ezentúl az élő gálák mellett emlékezetes korábbi összecsapásokat és magazinműsorokat is láthatnak majd. A csatorna közleményében azt írja, hogy döntésüket rögtön az első közvetítés igazolta, melynek nézettsége felülmúlta a korábbi NHL-nézettségeket. Korábban Magyarországon élőben még nem közvetítették a UFC küzdelmeit.

A Sport TV a szeptember elején visszatérő, a legnépszerűbb amerikai profi ligákkal (NFL, NBA) foglalkozó talk-showjában, a Trash Talkban is rendszeresen foglalkozik majd a UFC-vel, és változatlanul közvetíti majd az orosz bajnokság (KHL), a Bajnokok Ligája (CHL), valamint a jégkorong-világbajnokság mérkőzéseit is.