A Groupama Biztosítóhoz az elmúlt egy hétben 2200 lakásbiztosítási kárbejelentés érkezett. A legtöbb kárt Heves megyében okozták a viharok.

A Groupamánál – amely a második legtöbb lakásbiztosítási szerződést kezelő biztosítótársaság – a kárbejelentések száma a múlt heti, illetve hét eleji viharok, felhőszakadások, jégverések, illetve villámcsapások következtében elérte a 2200-at, a károk összege pedig megközelíti a 200 millió forintot – közölte a társaság.

Kiemelkedően sok bejelentés érkezett az elmúlt időszakban villámcsapások kapcsán: a bejelentések 40 százaléka továbbra is a villámlásokhoz kapcsolódik, kárösszegük pedig az összes bejelentés kárértékének felét teszi ki. A legtöbb bejelentés Heves megyéből érkezett, emellett kiemelkedően megnőtt a kárbejelentések száma Szabolcs-Szatmár-Bereg, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, és Borsod-Abaúj Zemplén megyékben is.

A biztosítótársaság szakemberei folyamatosan végzik a károk felmérését. A bejelentett károk gyorsított ütemben, gyakran már a helyszíni szemle napján, vagy az azt követő napon kifizetésre kerülnek, nagyobb károknál pedig szükség esetén kárelőleget fizet a társaság.