A csatlakozó töltőállomásokkal és boltokkal együtt a SPAR franchise programhoz országszerte már 129 üzlet tartozik. Az üzletág forgalma meghaladja a 30 milliárd forintot.

„Továbbra is várjuk a magánkereskedők jelentkezését országszerte franchise hálózatunkhoz, amelyet 2012 szeptemberében vezettünk be a magyar piacra. A 2016-os év különösen jelentős volt a hálózat bővülése szempontjából: összesen 43 új üzlet csatlakozott” – mondta Maczelka Márk.

A SPAR kommunikációs vezetője arról is beszámolt, hogy 2017 első 5 hónapjában 13 új taggal bővült az immár 129 üzletegységet tömörítő hálózat, amely mintegy 1500 embernek ad munkát országszerte. A franchise üzletág forgalma éves szinten meghaladja a 30 milliárd forintot.

A SPAR franchise új tagjai közül 6 töltőállomáson nyitotta meg kapuit. Budapesten a XVII. kerületben, illetve Keszthelyen, Dunakeszin, Érden, Balatonakarattyán és Pilisvörösváron élvezhetik a vásárlók annak az előnyeit, hogy a tankolás mellett napi fogyasztási cikkek széles választéka is várja őket, a legtöbb helyen 24 órás nyitva tartással.

További 6 üzlet SPAR marketként folytatja tevékenységét: négy a fővárosban, egy-egy Cegléden és Csólyospáloson. Ezek 100-200 négyzetméter közötti alapterülettel rendelkező kisboltok, amelyeket általában családi vállalkozások üzemeltetnek, és a SPAR kínálata mellett egyedi akciókat is kínálnak a vevőknek.

Cegléden egy SPAR partner áruház is megnyitott, ez a 200 négyzetméter feletti üzletek formátuma, itt már az országos SPAR-promóciók is érvényesek, valamint a SuperShop kártyák is használhatóak.

A helyi kiskereskedők az együttműködés során megtarthatják önállóságukat, ugyanakkor az üzletek integrálása a SPAR franchise hálózatba a helyi lakosságnak is előnyös. A környékbeli, úgynevezett kényelmi boltok kínálata jelentősen bővülhet, többek között a SPAR széles sajátmárkás termékkínálatának köszönhetően.