Dr. Kiss Zoltán, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara újonnan megválasztott elnöke 10 pontban foglalta össze a következő négy év legfontosabb célkitűzéseit.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara 2016. március 11-i tisztújító küldöttgyűlésén dr. Kiss Zoltánt, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara általános alelnökét választották meg a közel 250 ezer budapesti vállalkozást képviselő küldöttek a szervezet élére.

Az újonnan választott kamarai elnök megköszönve a bizalmat elmondta, hogy azt az érdektelenséget, amelyet a választások alatt lehetett tapasztalni a budapesti vállalkozások részéről, csak szakmaisággal és nagyon jó csapatmunkával lehet megszüntetni.

Ebben a munkában számít a szervezet két általános alelnökére, Koji Lászlóra és Rév Andrára, valamint minden megválasztott tisztségviselőre. Fontos olyan szolgáltatásokkal bővíteni a kamarai szolgáltatások palettáját, amelyek meggyőzik a vállalkozásokat arról, hogy érdemes a kamarai tagságot is vállalni.

Dr. Kiss Zoltán szerint az elkövetkezendő 4 év legfontosabb céljai a következők:

  1. Javuljanak a vállalkozási feltételek Budapesten.
  2. A vállalkozások piaci lehetőséghez jutása itthon és külföldön.
  3. Biztos kamarai információk, szakmai tanácsadás a budapesti vállalkozások üzletviteléhez.
  4. EU-pályázatokon való részvétel maximális elősegítése.
  5. Harmonizált együttműködés a fővárossal és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával, valamint a területi kamarákkal.
  6. Jogszabálytervezetek, helyi rendelkezések véleményezése, módosítások kezdeményezése a fővárosi vállalkozások érdekében.
  7. A budapesti vállalkozások pénzügyi támogatása, EU források költségvetési pénzeszközök és a kamarai regisztrációs bevételek bevonásával.
  8. A kamarai adminisztráció csökkentése.
  9. A főváros területén kialakítandó ügyfélbarát ügyfélszolgálati irodák működtetése.
  10. A szakterületeken intenzív munka új szakmai osztályok kialakításával.

A budapesti vállalkozások érdekében történő szakszerű elkötelezett kiálláshoz aktív elnöki részvételről biztosította a megjelenteket, és hangsúlyozta, hogy minden érdeklődő kamarai tagot várnak a közös célok megvalósításához – olvasható a BKIK közleményében.