Új, saját stúdióbelsőben készülnek mostantól a TV Paprika saját gyártású műsorai – mondta Radnai Péter, az AMC Networks International – Central Europe saját gyártású műsoraiért felelős kreatív igazgatója.

Az új stúdióbelső mérete szokatlanul nagy, körülbelül 70 négyzetméteres, ami egy átlagos magyarországi lakás alapterületének felel meg – mondta a kreativ.hu-nak nyilatkozva Radnai Péter.

Míg korábban általában két-három kamerával készültek a műsorok, most az egyszereplős produkciókat négy, a kétszereplősöket öt kamerával veszik fel. Ennél is fontosabb, hogy a leglátványosabb elemek, így a falborítások, a csempe, a munkalapok és a bútorfrontok is könnyedén variálhatók. A konyhasziget mérete is változtatható, összetolható, kinyitható vagy éppen elforgatható.

A praktikusan berendezett, tökéletesen működő konyhában minden gép valódi. A stúdió kialakítását olyan profi szakemberekre bízták, mint Szabolcs János díszlettervező, aki számos televíziós és filmes díszletet tervezett, Herjeczki Gyula építész és Marafkó Bálint világosító.

A tervek szerint idén három magyar, egy román és egy cseh műsort forgatnak az új díszletben. A stúdiót a legnagyobb büszkeségükre Széll Tamás séf avatta fel – csapatával már itt forgatták le a júliusi műsorunkat, amelyben ő készíti el a szakácsolimpiai menüt.