A hét programjai közül ajánljuk.

2016.június 14–18. XI.Tiszavirág Fesztivál (Szolnok)

Tizenegyedik születésnapját ünnepli idén júniusban közép-Magyarország legnagyobb ingyenes kulturális kavalkádja, a Szolnoki Tiszavirág Fesztivál. Szolnok kulturális életének felpezsdítésére rendezték meg először 2006-ban a fesztivált. A zenei és gasztronómiai különlegességet kínáló fesztivál idén is ingyenes.

2016. június 14–18. Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé (Békéscsaba)

Már hagyományosnak lehet tekinteni a 2001. évtől megrendezett Csabai Sörfesztivál és Csülökparádét, melyen számos sörgyártó képviselteti magát és népszerűsíti a legújabb termékeiket – és a már ismert és megszeretett márkákat is.

2016. június 16–19. Dunapest

Dunapest címmel kortárs művészeti és urbanisztikai fesztivál mutatkozik be június 16-19. között Budapesten. A régiós kitekintéssel bíró rendezvénysorozat programjainak többsége ingyenes, és mindegyik kapcsolódik valamilyen formában a Dunához, akár a témát, akár a helyszínt tekintve.

2016. június 16–19. 4. Veszprémi Sörfesztivál

A páratlan panorámával rendelkező helyszínt és a programokat ingyenesen látogathatják majd az érdeklődők. A vendégek a 10 kézműves sörfőzde több mint 40 féle söre mellett élvezhetik többek között az Anima Sound System, a Magashegyi Underground, vagy a Hollywoodoo koncertjeit. A kisgyermekkel érkezőknek ajánljuk a gyerek programokat, népi játékokat és póni lovaglást is.

2016. június 15–19. BMW-találkozó (Soltvadkert)

A rendezvény célja nem csupán egy kellemes hétvége eltöltése a BMW-k dübörgése és egy hideg ital mellett…

2016. június 17–19. A Mi Velencénk

A nyár első vízparti zenei és sportfesztiválja nem csak a magyar zenészeket kedvelők számára lehet vonzó, mivel a szervezők sport és számos más programmal is kedveskednek a vendégeik részére. A kézműves faluban számos helyi kézműves portékáját ismerhetik meg a fesztiválozók, valamint belekóstolhatnak a magyar fesztivál-gasztronómia ízeibe is.

2016. június 16–18. Kolorádo Fesztivál (Nagykovácsi)

Van egy hely Budán, az erdőben, ahol hangos a fakopáncs, csűrből ropog a techno, kevés a térerő, nagy a tábortűz, napfényes frizbitisztás mellett zajlik a koncert. Itt, a János-hegy egyik kevésbé ismert gerincének titkos tövében lehet túrázni, sátrazni, őrjöngeni és ezért csak negyed órát kell utazni a Moszkvától. Fű, fa, fauna, familiáris együtthatók a nyár harmadik hétvégéjén!

2016. június 17–19. II. Tojásfesztivál (Kecskemét)

A rendezvény célja a tojásfogyasztás népszerűsítése, a tojás marketingjének erősítése, mely fontos szerepet vállal a tojással kapcsolatosan kialakult tévhitek eloszlatásában és a tojás az egészséges táplálkozásban elfoglalt fontos rangjának visszaállításában.

2016. június 17–18. Szezonnyitó Strandfesztivál (Baja)

Nyár, hőség, vakáció, homokos vízpart. Hol másutt lehetne nagyszabású víziparádét rendezni, mint a vizek városában, Baján? A Duna máskor csendes belvárosi mellékága, a Sugovica remek helyszínnek bizonyult már az elmúlt években is ezen események számára. Önfeledt szórakozásra van kilátás, szárazon és vízen.

2016. június 13. Szimfonik Táncdalfesztivál (Székesfehérvár)

Ötven évvel ezelőtt, 1966-ban rendezte meg első alkalommal a Magyar Televízió a Táncdalfesztivál címet viselő zenei tehetségkutató műsort. Az évforduló kapcsán az egykori sikerszámokból állított össze egy koncertre valót a székesfehérvári Alba Regia Szimfonikus Zenekar. Ám ezt nem csupán azzal a céllal tette, hogy felidézze a régmúlt pillanatokat, hangulatokat, hanem jóval nagyobb kihívást tűzött ki maga elé: megmutatni és megszerettetni az újabb generációkkal azokat a nagyszerű zenéket, melyeket ma leginkább az idősebb korosztály ismer.

2016. június 17–19. IX. Ceglédi Bor-és Laskafesztivál

Cegléd első nyárindító fesztiválja igazi ízlelőbimbókat kényeztető rendezvénynek ígérkezik. Minden évben közel 40 főzőhelyen mérik össze a szakácsok és amatőr mesterek a tudásukat. Ezt a főzőverseny évekkel ezelőtt Cegléd étkezési hagyományának életben tartására hoztuk létre.

2016. június 17–19. 26. Pápai Játékfesztivál

A 26. alkalommal megrendezésre kerülő Pápai Nemzetközi Játékfesztivál programjában ismét helyet kapnak a közös játékon túl a gasztronómiai különlegességek, művészeti együttesek bemutatói és lesz kézműves vásár is.

2016. június 16–18. Jazz- Blues Jamboree Fesztivál és II. Cseh Sörnapok (Hajdúböszörmény)

Az idei esztendőben, június 16-18. között rendezik meg Hajdúböszörményben a XVI. Jazz-Blues Jamboree Fesztivál és II. Cseh Sörnapokat. Az eseményen a legfinomabb sörök mellett neves előadók koncertjével várják a kikapcsolódni vágyókat.

2016. június 17–19. IV.Tatabányai Sörfesztivál

Negyedik Tatabányai Sörfesztivál 2016-ban! A Halott Pénz, Hooligans, Beatrice, Vad Fruttik, Péterfy Bori és Love Band, Superstereo, Zaporozsec és még sokan mások is fellépnek 2016. június 17-18-19-én a városközpontban a IV. Tatabányai Sörfesztiválon. Érdemes ellátogatni az Árpád térre és Megyeháza parkolóba, mert a család minden tagja megtalálja majd a kedvére való kikapcsolódást.

2016. június 17–19. 17. Tatai Sokadalom

A Tatai Sokadalom a magyar népi kultúra bemutatását és megőrzését szolgáló népművészeti fesztivál. Programkínálatában a közönség kedvencei mellett megjelennek új előadók is. Autentikus néptánc műsorokkal, népzenei koncertekkel, táncházakkal, könnyűzenei feldolgozásokkal és más művészeti ágak bemutatóival várják az ide látogatókat.

2016. június 17–18. Nyárindító Fesztivál (Esztergom)

Népszerű zenekarok, énekesek, előadók széles palettája biztosítja a szórakozási lehetőséget a kulturális programok mellett a fesztivál alatt. Karthago koncert 2016-06-17-én lesz 21:00 órai kezdettel. Június 18-án Rúzsa Magdi fellépésével folytatódik a fesztivál, aki mellett ezen a napon fellép a Tarantino Connection és a Rock & Roller zenekar.