Bagaméri László lett a Praktiker új értékesítési igazgatója. A szakember korábban a Tesco Global Stores több régiójának működési igazgatója volt.

Február 1-jétől Bagaméri László tölti be a Praktiker Kft.-nél az értékesítési igazgatói posztot. A szakembert egy skandináv cégtől sikerült a barkácsláncnak elcsábítania, korábban a Tesco Global Stores formátum igazgatójaként, majd több régió működési igazgatójaként tevékenykedett, de részt vett a Tesco webshop kialakításában is.

A Tesco Express formátum magyarországi bevezetésében is fontos szerepet töltött be 110 üzlet megnyitásával. Összesen több mint 20 éves hazai és nemzetközi kereskedelmi tapasztalattal rendelkezik multinacionális vállalatoknál. A barkácspiaci tapasztalatait a Baumaxnál szerezte, ahol áruházigazgatói pozícióban dolgozott Kecskeméten és Budapesten.

A Praktikernél országszerte 20 áruház értékesítési csapatát fogja irányítani a tulajdonosok és a menedzsment célkitűzései mentén, a vásárlók teljes körű kiszolgálása érdekében. Feladata az offline és online értékesítési csatornák hatékonyságának növelése, az áruháznyitás, a választék kialakítás és a működési folyamatok optimalizálása.

„A piaci környezet kedvezően változott a barkácsáruházak számára az utóbbi években, így bizakodva tekintek a jövőbe, legyen szó a vásárlók kiszolgálásáról, a hatékonyságnövelésről vagy az értékesítési folyamatok optimalizálásáról” – mondta az igazgató.

Bagaméri László a Kecskeméti Főiskola GAMF karán végzett 1997-ben, Londonban és Budapesten vett részt vezetői tréningeken. Angol nyelven beszél. Nős, két gyermek édesapja. Hobbija az utazás és az autóversenyzés: 2010-ben országos rali bajnok volt.

A Praktiker Magyarország meghatározó barkácsáruház-lánca, közel 1300 embernek ad munkát. 1998-ban nyitotta meg első áruházát, jelenleg 20 üzletegységet működtet idehaza, webshopjában mintegy 40 ezer féle árucikk elérhető.