A Hilton szállodavállalattal kötött franchise-megállapodás keretében 2018 nyarán nyitja meg Hilton Garden Inn Budapest City Centre néven szállodáját az Accent Hotel Management – közölte a cég kedden.

A 214 szobás hotel a Hilton harmadik szállodai egysége lesz Budapesten. A mintegy 8 milliárd forintos beruházás költségét a tulajdonos – egy külföldi beruházó – saját tőkéből fedezi.

A hotelt az Accent Hotel Management Kft. fogja üzemeltetni, a Hilton Garden Inn frachise partnereként. A Hilton Garden Inn Budapest City Centre a város pesti oldalán, a Magyar Állami Operaháztól alig 100 méterre épül meg.

A Hilton régiós fejlesztéseiért felelős elnökhelyettese korábbi közleményében arról írt, hogy Magyarország turisztikai népszerűségének folyamatos növekedését jellemzi, hogy az európai fővárosok közül Budapest könyvelhette el a legnagyobb kiadható szobákra jutó átlagos szobaár bevétel (REVPAR) növekedést tavaly.

Budapest a nemzetközi konferenciák egyik legkedveltebb európai helyszíne, ezért a szállodában a három tárgyalóterem mellett minden igényt kielégítő business center is a vendégek rendelkezésére áll majd.

Az Accent Hotel Management 16 szállodában közel 1600 szobát üzemeltető szállodamenedzsment vállalkozás.

A Hilton a világ egyik vezető szállodavállalataként 104 országban több mint 4800 szállodával rendelkezik. A szállodavállalat portfóliójába 13, a világ minden táján ismert szállodamárka tartozik, köztük a Hilton Hotels & Resorts, vagy a Waldorf Astoria Hotels & Resorts. (MTI)