Világméretekben is versenyképes az a szakmai tudás, amelyet a hazai cégek képviselnek – jelentette ki Varga Mihály a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerések átadásakor.

A hónap beruházója elismerésben a gépgyártó FRIMO Hungary Kft. és az orvos-technikai eszközöket készítő 77 Elektronika Kft. részesült. A hónap kis- és közepes vállalata díjat a Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra Kft. és a rádiófrekvenciás és mikrohullámú rendszereket fejlesztő BHE Bonn Hungary Kft. vezetői vehették át. A hónap startup vállalata az induló cégeknek online szolgáltatásokat kínáló Vengit Kft. lett. A kategória másik győztese az AbsoRice Hungary Kft. A 2012-ben alapított élelmiszeripari vállalat glutén-, laktózmentes és növényi fehérjepor készítmények fejlesztésével és forgalmazásával foglalkozik.

Varga Mihály a Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye szerint hangsúlyozta: olyan időszak elé nézünk, amikor Magyarország gazdasági növekedése lényegesen meghaladja majd a potenciális versenytársakét. Az alacsony bérekre alapozott versenyképesség ugyanakkor hosszú távon nem tartható. A magyar gazdaságnak át kell állnia egy olyan pályára, ahol nem az olcsó munkaerő, hanem a hatékonyság és technológiai változások a versenyképesség és a termelékenység legfontosabb elemei.

Fotó: NGM.