A Pál utcai fiúk ihlette, több mint 120 négyzetméteres standon minden eddiginél több magyar kiadó mutatkozik be idén a Bolognai Nemzetközi Gyerekkönyv- és Illusztrációs Vásáron.

A szakma legrangosabb eseményén 19 magyar műhely legfrissebb nyomtatott és interaktív könyvtermését vehetik kézbe az olvasók március 26. és 29. között, de megismerhetik az elmúlt években nemzetközi sikereket elért magyar alkotók műveit is – közölte a KKM-Balassi Intézet hétfőn.

Az idén ötvenötödik alkalommal megrendezett bolognai gyerekkönyvásárra a világ minden tájáról érkeznek könyvkiadók és illusztrátorok. A rendezvény idei díszvendége Kína.

A magyarországi és külhoni magyar gyerekkönyves műhelyek ebben az évben is közös standon mutatkoznak be a KKM-Balassi Intézet Publishing Hungary programjának támogatásával, a Római Magyar Akadémia szervezésében.

A pavilon megjelenését a 140 éve született Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című regénye ihlette, a grafikát a BookR Kids alkotói készítették.

A vásár idei magyar kiállítói: a Berger Kiadó, a Betűtészta Kiadó, a BookR Kids, a Cerkabella Könyvkiadó, a Ceruza Kiadó, a Csimota Könyvkiadó, a Gutenberg Kiadó, Nyomda és Könyvesbolt, a Kolibri Kiadó, a Könyvmolyképző Kiadó, a Magvető Kiadó, a Magyar Napló, a Manó Könyvek, a Menő Könyvek, a Móra Könyvkiadó, a Naphegy Kiadó, a Pozsonyi Pagony, a Tilos az Á Könyvek, a Scolar Kiadó és a Vivandra Könyvek.

A magyar gyermekkönyvtermés külföldi népszerűsítését ebben az évben igényes, 60 oldalas katalógus is segíti, amely a HUBBY (Magyar Gyerekkönyv Fórum) és a Publishing Hungary program közös gondozásában készült el. (MTI)