Értékesíti a befektetési portfóliójába tartozó Gravity R&D Zrt. részvényeit az OXO Technologies Holding Nyrt. – közölte az OXO a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett kibocsátói tájékoztatásban.

A technológiai vállalat részvényesei a Taboola Europe Ltd.-vel írták alá a megállapodást. A felvásárlási ajánlat a Gravity Zrt. 100 százalékára vonatkozik, az OXO Technologies Holding Nyrt. részesedésére eső vételárhányad 1 milliárd forint. A zártkörű tranzakció további részletei nem nyilvánosak, a felvásárlás a második negyedév végén, vagy a harmadik negyedév elején zárulhat.

Az OXO Technologies Holding a BÉT honlapján olvasható cégbemutató szerint technológiai társaságok befektetője, fő tevékenysége az innovatív cégek támogatása tőke- és tulajdonosi finanszírozással, növekedést elősegítő szolgáltatásokkal.

A tranzakcióról a Taboola Europe Ltd. is közleményt adott ki, amelyben azt írták, hogy a társaság szolgáltatásaihoz jól illeszkedik a Gravity Zrt. fejlesztése. A perszonalizációval foglalkozó magyar informatikai cég saját fejlesztésű szolgáltatásával az e-kereskedelem és a digitális média szereplőit segíti, hogy testreszabott ajánlatokat adhassanak a vásárlóiknak és ezzel növeljék forgalmukat.

A tulajdonosváltást a Gravity is kedvezően értékeli, a közlemény szerint abban bíznak, hogy ezt követően sokkal nagyobb ügyfélkörhöz juttathatják el a fejlesztésüket.

A Taboola egyúttal bejelentette, hogy Magyarországra telepíti a közép-európai fejlesztői központját. Belföldi jelenlétük annak lesz köszönhető, hogy évente 100 millió dollárt (körülbelül 36 milliárd forintot) akarnak befektetni kutatási-fejlesztési tevékenységekbe, megőrizve ezzel a stratégiai előnyeiket.

(Forrás: MTI)