Közvetlen közelről követheti a világ egyik legrangosabb szakácsversenyét, a Bocuse d’Or európai döntőjét a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának 37 hallgatója.

A BGE hallgatói pályázaton jelentkezhettek a szakmai kihívást jelentő munkára. A jelentkezők közül 12, főként másod- és harmadéves hallgatót választott ki a Bocuse d’Or felszolgálók irányításáért felelős munkatársa tavaly év végén, hogy pincérként vegyenek részt a verseny kedden és szerdán Budapesten megrendezésre kerülő európai döntőjén.

A döntőt lezáró közel ezer fős gálavacsorán további 25 BGE KVIK-es hallgató vesz részt, akik közül van, aki felszolgál, míg mások a konyhán a legnevesebb hazai éttermek – az Arany Kaviár, az Onyx, a Kistücsök és a Bock Bisztró – séfjeinek keze alá dolgozhatnak majd – olvasható a Turizmus Online-on.

„Mindez hasonló ahhoz, amivel egy étterem konyháján nap, mint nap szembesülnek majd későbbi munkájuk során. Ennek megtapasztalása mellett hallgatóink rálátást nyerhetnek a világ legjobb séfjeinek munkájára és a fine dining világára, ami meghatározó élmény lehet későbbi karrierjük szempontjából” – mondta el Dr. Lugasi Andrea, a BGE KVIK Vendéglátás Intézeti Tanszékének vezetője.

A Bocuse d’Or európai döntőjén résztvevő BGE-s hallgatók az eseményre való felkészülés során 4-5 alkalommal vettek részt előkészítő tréningen, melynek többször is a Vendéglátás Intézeti Tanszék biztosított helyet gyakorló éttermében.