A Szlovák Köztársaság külügyminisztériuma elindította Szlovákia uniós elnökségének egyik kulcsfontosságú kommunikációs csatornáját. Már aktív a www.eu2016.sk hivatalos weboldala.

„Hagyományosan minden elnökség a weboldal segítségével kommunikál. Ügyeltünk arra, hogy az elnöki oldalunk komplex, áttekinthető, dinamikus és egyúttal intuitív legyen. Azt szeretnénk, hogy weboldalunk az első választást jelentse mindenki számára, aki érdeklődik Szlovákia első uniós elnöksége iránt” – mondta Miroslav Lajčák külügyminiszter.

Az aktualitásokon kívül a weboldal információkat közöl majd a programról és a prioritásokról, a költségvetésről és a rendezvények fő helyszíneiről. A weboldal minden eleme július 1-től lesz teljesen működőképes, amikor megkezdődik Szlovákia uniós elnöksége – írja a hirek.sk.

A weboldal modern, látogatóinak sok gyakorlati és érdekes információt kínál. A weboldal 4 nyelven áll az érdeklődők rendelkezésére – szlovák, angol, francia és német nyelven. A portál a médiának, politikusoknak, állami alkalmazottaknak, nemzetközi szakértőknek, kormányon kívüli szervezeteknek és a széleskörű  nagyközönségnek szolgál.