Az MNB nyílt közbeszerzést követően újabb két évre szóló szerződést kötött kilenc pénzügyi tanácsadó iroda üzemeltetésére.

A jegybank által az első félévben kiírt nyílt közbeszerzési eljárás keretében 9 irodára vonatkozóan az e tevékenységet eddig is végző civil szervezet, a Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete (FOME) nyerte el a működtetési jogot.

Ennek alapján 2016. július 18-ától első körben 8 hazai megyeszékhelyen – Békéscsabán, Debrecenben, Egerben, Győrött, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett és Szegeden, illetve július 25-től Zalaegerszegen is – fogadják a fogyasztókat a tanácsadó irodák.

A szerződés értelmében a nagyvárosokon kívül az adott megyékben havonta 2-2 pénzügyi fogyasztóvédelmi rendezvényt is szerveznek, így az érdeklődők mindenütt részt vehetnek majd az e témákról szóló előadásokon, s igénybe vehetik az irodákon kívüli személyes tanácsadás lehetőségét is.

Az Országos Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Tanácsadó Hálózat megteremtése érdekében a következő időszak egyik legfontosabb célja, hogy az országban mindenütt egységesen magas színvonalú pénzügyi fogyasztóvédelmi tanácsadó szolgáltatást érhessenek el a fogyasztók – olvasható az MNB közleményében.

A fogyasztókat segítő pénzügyi tanácsadó irodákról bővebben a www.mnb.hu/fogyasztovedelem/civil-halo, illetve a www.penzugyifogyaszto.hu honlapokon is olvashatók információk.