Pályázatot írt ki a Buda-Cash Brókerház felszámolója. A PSFN a csődbe ment brókercég állományát és az ahhoz kapcsolódó ügyfélvagyont adná át egy befektetési vállalkozásnak, hogy ezzel is gyorsítsa az elszámolás menetét.

A Buda-Cash Brókerház Zrt. felszámolója az ügyfélvagyon kiadásának gyorsítása érdekében állomány-átruházási eljárást indított, a pályázati felhívásra február 18-ig jelentkezhetnek a befektetési szolgáltatók – olvasható a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN) honlapján. A felhívás szerint a pályázat értékeléséről február 26-ig kapnak írásban értesítést az ajánlattevők. A szerződéskötésre legkésőbb március 7-ig kerül sor. 

Az állományt átvevő befektetési vállalkozással megkötendő szerződés hatályba lépése előtt a felszámoló 30 napos válaszadási határidő biztosításával értesíti, egyben nyilatkoztatja az ügyfeleket arról, hogy az állomány átruházásában részt kívánnak-e venni. Az abban részt vevő ügyfelek részére kiadható vagyon az állományt átvevő befektetési vállalkozás kezelésébe kerül. 

Amennyiben az ügyfél nem kíván részt venni az állomány-átruházásban, úgy a 30 napos nyilatkozattételi határidőn belül lehetősége lesz más szolgáltatót megjelölni. Ha az ügyfél nem nyilatkozik, akkor a tulajdonában lévő vagy őt megillető pénzügyi eszköz és pénzeszköz az átvevő befektetési vállalkozás kezelésébe kerül.   

A közleményben kiemelik, hogy az állomány átruházása következtében felmerülő költség, díj az ügyfélre nem hárítható át.