Az Enterprise Hungary az Új Nemzedék Központ szakmai együttműködésében októberben újraindítja vállalkozói programját Londonban. A negyedik alkalommal megrendezésre kerülő képzésbe bekerülő fiatalok segítséget kaphatnak vállalkozásuk elindításához, illetve fejlesztéséhez.

A Startup Campus London 2017-es őszi szemesztere a Nemzeti Tehetség Programnak köszönhetően, az Enterprise Hungary és az Új Nemzedék Központ londoni irodájának együttműködésében valósul meg.  A programba bekerülők négy szombati alkalomból álló térítésmentes kurzuson vehetnek részt a brit fővárosban, a világ egyik legsikeresebb egyetemi inkubátorában.

Fontosnak tartjuk, hogy a magyar fiataloknak – tanuljanak bárhol – olyan képzéseket és lehetőségeket biztosítsunk, amelyek a szakmai előmenetelüket segíteni tudják. Célunk egy olyan rendszer fenntartása, amely a magyar fiatalok számára további lehetőségeket nyit meg hazánkban. A fiatalok akár több tízezer eurós tőkebefektetéshez is hozzájuthatnak, amelyre már volt is példa” – hangsúlyozta Nobilis Márton, az Új Nemzedék Központ ügyvezetője.

A szervezők várják 18 és 35 év közötti, Londonban, illetve Nagy-Britanniában élő vállalkozói motivációval, üzleti ötlettel, vagy startup céggel rendelkező fiatalok jelentkezését. A képzéseket nemzetközi tapasztalattal rendelkező inkubációs szakemberek tartják, az Imperial College London Campus-án.

 „Büszkék vagyunk, hogy a negyedik szemeszterét kezdi meg a Startup Campus London vállalkozói programunk. A közösség építés és a tehetséges fiatalok ösztönzése mellett már eredményekről is be tudunk számolni, hiszen ebben az évben a képzést elvégzők közül várhatóan hárman is tőkebefektetést fognak kapni” – mondta Kovács Zsolt, az Enterprise Hungary ügyvezetője.

A képzést követően a legjobb vállalkozói ötletek egy befektetőkből álló szakmai zsűri előtt mutatkozhatnak be a programot záró Demo Day-en.

Ha magyar vagy, Londonban élsz, és van vállalkozási ötleted, akkor itt a helyed! A Startup Campus képzéseinek köszönhetően összeállt a vállalkozásom szerkezete, fel tudtam építeni a csapatom, és olyan előadói trükköket tanulhattam meg, amelyeknek köszönhetően sikeresen be tudtunk mutatkozni. Két befektetési ajánlatot kaptunk” – mondta Nagy Dénes András, a Startup Campus London harmadik szemeszterének résztvevője.

A rendezvény fővédnöke Szalay Bobrovniczky Kristóf, Magyarország londoni nagykövete.