A nyolc állomásos szakmai rendezvénysorozat azokat a magyar mikro-, kis- és középvállalkozásokat szólítja meg a Magyar Multi Programmal és a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) kkv-knak szóló programjával, amelyek folyamatosan növelni tudták árbevételüket vagy exportjukat.

„A kormány minden lehetséges támogatást meg kíván adni azoknak a vállalkozóknak, akik munkát biztosítanak a magyaroknak, hozzájárulnak településük és régiójuk felvirágoztatásához” – mondta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára. Éppen ezért a magyar gazdaságtörténetben egyedülálló módon a kormány 2019 őszén elfogadta a KKV Stratégiát, amelynek egyik zászlóshajó projektje a nagy növekedésű magyar mikro-, kis- és középvállalkozások támogatását szolgáló Magyar Multi Program.

A nyolc állomásos szakmai rendezvénysorozat azokat a magyar mikro-, kis- és középvállalkozásokat szólítja meg a Magyar Multi Programmal és a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) kkv-knak szóló programjával, amelyek három egymást követő évben évi 20 százalékkal tudták növelni árbevételüket vagy 50 százalékkal az exportjukat. Ezek a vállalkozások 50-340 millió forint támogatásban részesülhetnek fejlesztési céljaik megvalósításához.

A rendezvénysorozatot az ITM részéről Szepesi Balázs gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkár nyitotta meg 2020. január 29-én, Szombathelyen, a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában. Előadásában nemcsak a Magyar Multi Programot mutatta be, hanem a közeljövőben várható további vállalkozásfejlesztési forrásokat is, amelyekben kiemelt figyelem jut a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások technológiaváltására.

A Magyar Multi Program második körében 2020. március 5-én indul el az előminősítés és a regisztráció. A programban az első körhöz hasonlóan egy adott vállalat – diagnosztikai és fejlesztési terv készítését követően – jelentős összegű támogatásban részesülhet komplex fejlesztései megvalósításához. A jelentkezés ingyenes, a kedvezményezettek 45 százalékos vissza nem térítendő támogatást kapnak.

A szombathelyi fórum csupán az első állomása az ITM, az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. (IFKA) és a megyei kereskedelmi és iparkamarák közös szervezésében, a BÉT szakmai közreműködésével megvalósuló rendezvénysorozatnak.

A későbbi tájékoztató napok helyszíne és időpontja: Miskolc − 2020. február 5., Pécs − 2020. február 12., Szeged − 2020. február 13., Kecskemét − 2020. február 19., Székesfehérvár – 2020. február 25., Debrecen − 2020. március 3., Budapest − 2020. március 4. A részvétel regisztrációhoz kötött, az érdeklődők az mmp.ifka.hu honlapon, az események menüpontban jelentkezhetnek.

(Forrás: ITM Kommunikáció)