Orbán Viktor miniszterelnök Olivier Ginonnal, a Hungexpót üzemeltető francia GL events cégcsoport elnökével tárgyalt; a megbeszélésen a magyar gazdaság újraindításáról, ezen belül is a rendezvényszervező szektor talpra állításáról volt szó.

Orbán Viktor a tárgyalás után vendégével együtt ellátogatott a Hungexpo területére, ahol jelenleg is zajlik a stratégiai fontosságú, állami tulajdonú rendezvényhelyszín teljes megújítása, a magyar kormány 55 milliárd forintos támogatásával.

A miniszterelnök tájékoztatta a GL events elnökét Magyarország gazdaság-újraindítási akciótervéről, majd megvitatták a kiállítás- és rendezvényszervező szakma javaslatait valamint részvételi lehetőségeit abban a folyamatban, melynek végén „Magyarország erősebben jöhet ki a koronavírus-válságból” mint ahogyan belekerült – mondta Havasi Bertalan sajtófőnök.

A tervek szerint még az idén a Hungexpo két világeseménynek is otthont adhat, ősszel itt tervezik megtartani az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust, valamint az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítást.

(Forrás: MTI, fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)