Az 50. Super Bowl döntőre Nevada államban rekord összegben fogadtak, törvénybe ütközően pedig milliárdokkal kísértették a szerencsét az amerikaiak.

Az amerikai elnök nagy sport rajongó, s azt szintén tudni róla, hogy időnként sporteseményekre is fogad. Tavaly például egy golf fogadáson állítólag, ha nem is tetemes summát bukott el, de veszített.

Azt viszont nem volt hajlandó elárulni az egyik legnépszerűbb tévé show-ban Stephen Colbert műsorvezetőnek, hogy az idei profi amerikaifutball finálén fogadott-e valakire. Nevetve annyit mondott, hogy minden döntő után telefonál a győztes csapatnak, s olykor a vesztesnek is, főleg ha rájuk fogadott. Colbert ekkor felhívta a figyelmét, hogy legálisan csak egy államban lehet fogadni, mire Barack Obama azt válaszolta: én vagyok az elnök, megbocsátok magamnak.

Az Egyesült Államokban a törvények értelmében valóban csak Nevadában lehet sporteseményekre fogadni. A Super Bowl döntőjére, a Denver Broncos-Carolina Panthers összecsapáson rekord összegű, 132,5 millió dolláros forgalmat bonyolítottak le a kaszinók. A szövetségi szerencsejáték hatóságtól származó információk szerint azonban ez az amerikai fogadásoknak mindössze 3 százalékát tette ki, mert az országban a fináléra 4,2 milliárd dollár értékben fogadtak több száz városban.