Európai uniós támogatással növeli aszfaltgyártási kapacitásait a HE-DO Útépítő, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. két telephelyén, Abasáron és Salgótarjánban. A cég 374,8 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert el a fejlesztésekre a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) pályázatán.

A támogatásból az aszfaltgyártási alapanyagok előállításához szükséges eszközöket vásárolnak. A beruházások révén nő a keverőtelepeken legyártott és elszállításig tárolt melegaszfalt-tároló berendezés kapacitása, az új erőgépekkel pedig növelik a munkaterületeken elbontandó és a keverőtelepeken újrahasznosítható anyag mennyiségét.

A HE-DO Kft. ezekkel a beruházásokkal a megnövekedett minőségi és mennyiségi piaci igényeket igyekszik kielégíteni, illetve a modern eszközök beszerzésével a technikai fejlődéssel kíván lépést tartani – fogalmaznak a közleményben.

Nyilvánosan hozzáférhető adatok szerint a 185 embert foglalkoztató HE-DO adózott eredménye 2016-ban 1 milliárd 352 millió, 2015-ben 1 milliárd 143 millió forint volt. Nettó árbevétele 2016-ban 10 milliárd 228 millió forint, ebből 238 millió forint az exportértékesítés. A társaság 2015-ös 9 milliárd 958 millió forintos nettó árbevétele belföldi értékesítésből származott. (MTI)