Az NFM az idén 100-150 jelentkezőre számít a kültéri sportparkok kialakítását támogató programban.

A szaktárca az idén 100-150 jelentkezőre számít a kültéri sportparkok kialakítását támogató programban – mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) vagyonpolitikáért felelős államtitkári feladatokat is ellátó vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek csütörtökön.

Boros Anita elmondta, hogy a települési önkormányzatok augusztus 15-ig nyújthatják be kérelmüket a programban, amelynek idei keretösszege 1,5 milliárd forint. A programra a 2017-es költségvetésben 5,5 milliárd forint áll rendelkezésre.

Négy típusú sportpark építésére van lehetőség, a létesítmények mindegyike alkalmas lesz az alapvető erősítő edzésformák gyakorlására, a nagyobb méretűek pedig további speciális gyakorlatok elvégzésére is lehetőséget biztosítanak.

A kérelmeket a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.-nél lehet benyújtani, az új sportparkokat az elbírálást követően a Nemzeti Sportközpontok építi meg.

A kérelmekről a nemzeti fejlesztési miniszter dönt az előkészítő bizottság javaslata alapján, az önkormányzatok nem pénzt, hanem létesítményt kapnak – jelezte Boros Anita.