Június 11-től módosul a Szlovák Vasúttársaság menetrendje. Ismét lesz közvetlen vonatjárat Pozsony és Kassa között, nem kell majd átszállni Zólyomban.

Az IC vonatok csorbai (Štrba) megállójának eltörléséről az utasforgalom kiértékelése után döntöttünk – írja a hirek.sk.

„Nem akarjuk eltörölni a megállóhelyeket, de ha figyelembe vesszük és kiértékeljük az utasforgalmat, s fontolóra vesszük a pro és kontra érveket, akkor ez esetben arra jutunk, ahogy döntöttünk” – mondta Karol Martinček, a Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) kereskedelmi igazgatója.

Az IC vonatok Pozsony és Kassa közti menetideje a jelenlegi 5 óra és 11 percről 15 perccel rövidül, tehát az út 4 óráig és 56 percig fog tartani. A leggyorsabb IC vonatpár menetideje változatlanul 4 óra 42 perc marad.

Martinček azt is elmondta, hogy az utasok részéről éppen a leggyorsabb járat iránt mutatkozik a legnagyobb érdeklődés. A vasúttársaság jelezte, folytatni akarja a vonatjáratok menetidejének csökkentését.

Előbb 4 óra 30 percre, a továbbiakban a fő útvonal felújításától függően pedig akár rövidebbre is – tette hozzá Filip Hlubocký, a ZSSK vezérigazgatója.

A Zólyomon áthaladó déli útvonalon újdonságnak számít a nappali közvetlen összeköttetés felújítása. Eddig az összes Pozsonyból induló vonat Zólyom érintésével Besztercebányára ment, ezért a Kassára utazóknak Zólyomban át kell szállniuk egy másik vonatra.

Június 11-től kezdődően azonban ezen az útvonalon Pozsonyt Kassával odafelé 3, visszafelé 4 nappali közvetlen járat köti majd össze.

Bővül azon vonatok száma, amelyekre SMS-ben is lehet menetjegyet váltani. Az összes személyvonatra megvásárolhatóak lesznek ily´módon a jegyek, kivételt csak a tátrai villamosok és fogaskerekűek lesznek.