Hiába a pár éve bevezetett egységes, a korábbi átlagárhoz képest jócskán megemelt fővárosi tarifa, a budapesti taxisok jelentős része ma is ugyanúgy pörgeti az órát, mint korábban. A BKK ellenőrzésein a vizsgált sofőrök kétharmadánál találnak valami problémát.

Még nincs itt a turisztikai főszezon, de a taxisok körében elkövetett jogsértések száma már az első negyedévben 654-re rúgott – írja a Világgazdaság a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. tájékoztatása alapján. A BKK munkatársai havonta 250-300 alkalommal ellenőrzik a fővárosi taxisokat, vagyis az ellenőrzöttek kétharmada fönnakad a rostán.

A lap cikke szerint a problémák a régiek: még mindig sokan pörgetik a taxiórát, és a sokan „megfeledkeznek” a nyugta- vagy számlaadásról, de volt példa arra is, hogy az ellenőrzött taxisnak nem volt engedélye.

A BKK szerint az ellenőrzések hatékonysága javult, köszönhetően annak, hogy az ellenőrök heti rendszerességgel együtt dolgoznak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatóságának munkatársaival – írta a lap. (MTI)