A Tesla tömegeknek szánt e-autójára, a Model 3-ra a bemutató napján 180 ezer megrendelés érkezett, s mára 276 ezren akarják megvásárolni az új kocsit.

Az április 1-jén bemutatott Model 3-ra már 276 ezren fizettek be, az előleg ezer dollár, amelyet a szerződés szerint bármikor visszafizet a cég, ha a vevő meggondolja magát. A boldog tulajdonosoknak jövő év végéig biztos várniuk kell, hogy beüljenek a Tesla legkisebb modelljébe. Ráadásul az amerikai piac élvez elsőbbséget, a kocsi Európában talán 2018-ban lesz kapható.

A sikeres startról a Tesla főnöke, Elon Musk Twitter-üzenetben számolt be, s természetesen igencsak reményt keltőnek nevezte a kocsi várható hódítását. Az alap felszereltségű 3-as árát 35 ezer dollárra (9,5 millió forintra) teszik, ez az extrákkal 60 ezer dollárig kúszhat fel. Ezek viszont csak találgatások, mert a gyártó egy sor fontos információt jegelt, és egy későbbi bemutatóra tartogat.

Autóipari szakértők szerint a modell gyártásához addig hozzá sem fognak, amíg a jelenleginél legalább 30 százalékkal nagyobb kapacitású akkumulátort nem tudnak beépíteni az elektromos szedánba. A bizonytalanságok ellenére Amerikában egyelőre tart a Model 3-őrület, kérdés, hogy meddig.