A Champagne és Pezsgő Világbajnokság díjátadó gáláján a 20 trófea, ezen belül a 11 National Champions nagydíj egyikét vehette át a somlói Kreinbacher Birtok, miután Prestige Brut és Brut Classic 2011 Magnum pezsgőjükért megkapták az első hazai aranyérmeket.

Az abszolút világbajnok a Louis Roederer Cristal 2002 Magnumja lett, míg a legjobb nem évjáratos champagne a Charles Heidsieck Brut Réserve, amely a 25. Budapesti Borfesztiválon is kóstolható lesz – írja a Turizmus Online.

A CSWWC (Champagne and Sparkling Wine World Championships) a legjelentősebb verseny a pezsgővilágban, idén harmadik alkalommal rendezték meg. Az alapító, Tom Stevenson szakíró és a további specialistákból álló zsűri célja, hogy az eredményen keresztül mind a kereskedelem, mind a fogyasztók pontos értékelést kapjanak a mezőnyről. 2016-ban minden eddiginél több nevezés érkezett, összesen 26 országból 149 aranyérem született.

Magyar tétel először kapott aranyat, aKreinbacher Birtoknak sikerült dupláznia is a Prestige Brut és Brut Classic 2011 Magnum tételeivel.

Az aranyérmesek közül a legjobbaknak szóló elismeréseket szeptember 1-jén adták át Londonban. A világbajnokságon 20 trófea, ezen belül 11 nemzeti bajnok születetett. A Best Hungarian Sparkling Wine trófeával az idei mezőny legjobbjai között szerepelt a somlói tradicionális pezsgő, Magyarország pedig új szereplőként helyet kapott a legkomolyabb pezsgőkészítők sorában – Európában csak Franciaország, Olaszország, Spanyolország és Anglia kapott trófeát.

Nem meglepő, hogy a világhírű francia borvidék, Champagne ezúttal is toronymagasan vezet mind az aranyérmeket, mind a nagydíjakat nézve. 2016-ban a legnagyobb elismerést a Louis Roederer champagne-ház kapta, tíz aranyérem és négy Best in Class mellett három trófeát vehettek át.