Nemzetközi eredményei elismeréseként Nagy Norbert gyorsasági autóversenyző kapta a BKIK Jövő tehetsége elismerését 2016-ban.

Nagy Norbert gyorsasági autóversenyző vehette át a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) Jövő tehetsége díját. A díjat a BKIK Gazdasági Szolgáltatások Tagozata 2016-ban alapította. Célja a fiatal tehetségek felkarolása, támogatása, tevékenységük megismertetése a kamarai tagokkal itthon és külföldön. A díj alapításakor és odaítélésekor fontos szempont, hogy a támogatni kívánt fiatal tehetség (legyen akár vállalkozó, sportoló, vagy művész) olyan tevékenységet végezzen, mely összhangban van a BKIK által képviselt értékekkel.

Mivel a BKIK tagjai között több, külföldi tulajdonú cég magyarországi leányvállalata is megtalálható, fontos kritérium, hogy a díjazott munkája nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is ismert legyen. Feltétel továbbá, hogy a díjazott tehetség szakterületén már rendelkezzen felmutatható eredményekkel, és az elismerés hozzájárulhasson a díjazott szélesebb körben történő megismeréséhez.

Nem meglepő, hogy a 2016-os díjat Nagy Norbert gyorsasági autóversenyzőnek ítélték a kamarai tagok, hiszen fiatal kora ellenére itthon is és külföldön is komoly sikereket ért el. 2010-ben, mindössze 15 évesen F1,6 kategóriában magyar bajnoki címet nyert. Azóta nemzetközi szinten is komoly eredményeket ért el: 2011-ben kétszeres Közép – Európai Zóna Trófea futamgyőztes lett, végül bajnoki második helyezéssel zárta az évet.

Két évvel később az öt helyszínből álló Európa bajnokságban (ETCC) kategóriája 7. helyét szerezte meg. 2014 –ben a Túraautó Világbajnokságon (WTCC) a Yokohama trophy 6.helyezettje, míg 2016-ban az Európai Túraautó Bajnokság (FIA ETCC) évi összetett 3.helyét szerezte meg. Ezen eredmények tükrében, 2017-ben már az Európa-bajnoki címért fog harcba szállni.