Napokon belül csoportos létszámleépítés jelenthet be a magyarországi Tesco. Az anyavállalat utasítására Magyarországon is egyszerűsítik a vezetői szinteket a munkakörök összevonásával.

A következő hónapokban az egyes részfolyamatok ellenőrzését, illetve koordinálását végző munkakörök összevonásával új rendszert is bevezetnek az áruházakban – derül ki a Magyar Idők birtokába került dokumentumból.

Ennek az a lényege, hogy átláthatóbbá teszik a különféle bolti irányítói szinteket egy olyan új, összetett munkakör létrehozásával, amely a jövőben több ember feladatkörét fedi le.

Február és április között megszűnik, illetve átalakul több önálló munkakör az áruházláncnál. Így például a jövőben nem lesznek önálló árellenőrök a Tesco áruházakban, ahogy a boltok készletgazdálkodását ellenőrző szerepkör is önmagában megszűnik.

Összevonják a termékek polcra helyezését számítógépes programmal előre eltervező, úgynevezett planogramm árufeltöltő munkakört is, akárcsak a száraz­áruk lejárati idejét ellenőrző kontroller megbízatás.

A különféle minőségbiztosítási rendszereket ellenőrző specialisták eddigi munkája is feleslegessé válik.