Budapest, Tatabánya és Debrecen után Miskolcon nyitotta meg negyedik irodáját a holland érdekeltségű, munkaerő-közvetítéssel és a munkaerő kölcsönzéssel foglalkozó Randstad Hungary Kft.

Baja Sándor, a Randstad Hungary ügyvezetője az új iroda megnyitása alkalmából tartott sajtótájékoztatón a helyszínválasztással kapcsolatban kiemelte: az országos átlagnál magasabb a munkanélküliségi ráta a régióban, de döntésüket elsősorban az élénkülő gazdaságra és a szakképzett munkaerőre alapozták. A régió másik szembetűnő sajátosságaként említette az országos átlagtól elmaradó bérszínvonalat, amire azonban szerinte csak rövid távon lehet építeni. 

“A verseny élesedik, teljesen új szereplők érkeznek a régióba, illetve a már helyben működő cégek is bővítést terveznek, így azt látjuk, hogy Miskolc környékén nagyon pezsgő munkaerőpiac van, ahol tudunk hozzáadott értéket adni mind a vállalatok, mind a jelöltek számára” – mondta el a szakértő. 

A munkaerőpiaci trendekről kifejtette: egyre több területen alakulnak ki hiányszakmák, nehezen érhetők el a munkavállalók, sokan költöznek külföldre, a legtöbb álláskeresőnek pedig van munkája, ezért csak egy jó pozíció felajánlása esetén hajlandó váltani. Ezek a trendek felértékelik a tevékenységüket, hiszen hagyományos módszerekkel iparágtól függetlenül egyre nehezebb megfelelő jelölteket találni, az érdeklődésüket felkelteni – fűzte hozzá.

Kiss János, Miskolc alpolgármestere arról beszélt, hogy a városban is növekszik a gazdaság, a munkanélküliség jelentősen csökkent, a munkaerőhiány viszont súlyos probléma, ennek megoldásában segíthet a Randstad. Hozzátette: további nagy infrastrukturális beruházások is várhatóak a jövőben, ezért van szükség a munkaerő-közvetítő cég segítségére.

A holland Randstad 1960-ban jött létre, 39 országban működő irodáival, 20 milliárd eurós árbevételével a világ második legnagyobb személyzeti tanácsadó cége. Magyarországon 2004 óta vannak jelen, a hazai munkaerő-közvetítésben piacvezetők, jelenleg 150 embert foglalkoztatnak. A Randstad Hungary Kft. árbevétele 3,3 milliárd forint volt 2016-ban. (MTI)