A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) adatgyűjtés, adatfeldolgozás, adminisztratív feladatok és kompetencia-felmérés elvégzése kapcsán vett igénybe diákmunkát, mivel a teendők elvégzésére ez a megoldás bizonyult leginkább költséghatékonynak – olvasható a Meló-Diák közleményében.

4 év alatt összesen 182 diák dolgozott, átlagosan 600–700 forintos órabérért, amely teljes teljesítés nem érte el a 12 millió forintot. A Meló-Diák – Budapest és az ország piacvezető, több évtizede sikeresen működő diákmunka-szervező cége, amely évente közel 60 ezer diák tanulását és megélhetését segíti – jó hírneve megsértése miatt feljelentést tett.

Marosi Lászlót, a Meló-Diák elnök-vezérigazgatóját 2017. február 14-én a BKIK elnöksége főtitkári feladatokkal bízta meg. Marosi László 53 éves, háromgyermekes közgazdász, aki életműveként tekint a diákmunka-hálózatra és aki a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének is elnökségi tagja. 2016-ban a kkv-k versenyképességének ösztönzéséért, a Nemzetgazdasági Minisztériumtól „Magyar Gazdaságért” díjat kapott.