Kiírták a pályázatot a 3-as metró északi és déli szakaszára eső állomásainak felújítására. A felújítás a tervek szerint 2017 közepén kezdődne, a munkát több szakaszban végzik.

A BKV már tavaly tendert írt ki a déli szakaszra eső állomások rekonstrukciójára, de ezt később indoklás nélkül visszavonta. Most ismét megjelentették a felhívást, de a déli szakasz mellett egy másik pályázat keretében az északi részre eső állomások felújítására is várják a pályázókat.

Az északi vonalon Újpest-központ és a Dózsa György út között hat, a délin pedig Kőbánya-Kispest és a Népliget között öt állomást újítanak fel. A felhívásból kiderül, hogy lifteket is be kell építeni, de azt egyelőre nem tudni, hogy mely állomásokon – írja a Világgazdaság az EU hivatalos lapjában megjelent közbeszerzési tájékoztatásra hivatkozva.

A pályázatok értékelésének fő szempontja az ár, de az a pályázó is előnyt élvez, amely a minimálisan kötelező három éven túl többletgaranciát vállal. A beruházás becsült összege nem derül ki a felhívásból, de annyit lehet tudni, hogy az állomások felújítására és az alagút rekonstrukciójára 137,5 milliárdos forrás áll rendelkezésre.

A felújítás a tervek szerint 2017 közepén kezdődne, a munkát több szakaszban végzik, vélhetően ezért várnak még a középső szakasz állomásainak felújítására vonatkozó tenderrel.