Megjelent három új kutatás-fejlesztési pályázati kiírás kedden a kormány hivatalos pályázati oldalán, a palyazat.gov.hu oldalon, a Széchenyi 2020 programban kiírt pályázatok együttes keretösszege 71 milliárd forint.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) a vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása című felhívásra szeptember 30-tól 2017. szeptember 29-ig lehet kérelmet benyújtani, a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 50 milliárd forint.

A másik, a kutatási infrastruktúra megerősítése – nemzetköziesedés, hálózatosodás című felhívás esetében a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 20 milliárd forint. Itt a támogatási kérelmek benyújtása 2015. október 15-től 2017. október 15-ig lehetséges.

A harmadik az iparjog című pályázat a magyar szellemi alkotások hazai és külföldi iparjogvédelmi oltalmának megszerzését, a kutatás, a technológiai fejlesztés és az innováció erősítését célozza, a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 1 milliárd forint, a támogatási kérelmek benyújtása 2015. szeptember 24-től 2017. szeptember 25-ig lehetséges – olvasható a pályázati portálon.