A Budapest Airport biztonsági igazgatóságának csütörtöki közlése szerint megerősített szolgálatot rendeltek el a március 15-i hosszú hétvégi megnövekedő utasforgalom miatt.

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetőjének közleményéből az is kiderült, hogy az előrejelzések szerint akár napi 40 ezer utas is megfordulhat a repülőtéren, több járatra már nem, vagy nagyon nehezen lehet jegyet kapni. Ezért a biztonsági szolgálat a csúcsidőszakban megerősített szolgálattal, minden utasbiztonsági folyosót üzemben tartva készül az utasok fogadására.

A felkészüléssel kapcsolatban kiemelték, hogy egy hete nyitottak újabb utasbiztonsági folyosót a 2B terminálon, így már nyolc soron folyhat az utasok ellenőrzése, a 2A terminálon pedig áprilisra várható az újabb biztonsági sor telepítése.

Az utasfelvételi pultok előtt sárga mellényt viselő, információs munkatársak jelenlétére is számíthatunk majd, akik a tájékozódást fogják segíteni. A közlésben azt kérték, mindenki ellenőrizze, hogy a járata melyik check-in pulton regisztrál, mert a kapacitások jobb elosztása miatt a kapukiosztás eltérhet a megszokottól.

(NT)