Lehet, hogy mégsem kell elköltözniük a 3-as metró vonalán lévő üzleteknek, mivel jelen állás szerint az állomások felújítására nincs pénz, így azokat nem kell lezárni a munkák idejére. A főváros vezetése bízik benne, hogy jövő márciusban elkezdődhet az építkezés és 2019-re befejeződhet a felújítás.

Korában a BKV azzal számolt, hogy a 3-as metró felújításakor a vonal állomásait is korszerűsítik. Ám a tervezett 137,5 milliárd forintos keret nem elegendő a teljes beruházásra, ezért az állomások felújításáról egyelőre lemondana a főváros. A BKV egyelőre nem mondott fel bérleti szerződéseket a 3-as metró vonalán, ám az alagút felújításakor az állomásokat is lezárják majd. A bérlőket a pontos tervek és időpontok birtokában fogják értesíteni – közölte a vállalat a Világgazdaság megkeresésére.

A felújítás első szakasza a vonal északi és déli részét érinti, a második ütemben pedig a középső szakaszon, a Lehel tér és a Nagyvárad tér között zajlanak majd a munkálatok. Az állomásokat és a területükön álló bérlemények egy részét mindig csak az éppen felújítás alatt álló szakaszon zárják le. A lap szerint a főváros vezetése bízik benne, hogy jövő márciusban elkezdődhet az építkezés, és 2019-re befejeződhet a felújítás a 3-as metró vonalán.