Egyebek mellett az adóhivatallal és a titkosszolgálattal együttműködve vizsgálja a külföldön bejegyzett, de magyarországi kötődésű, úgynevezett offshore vállalkozásokat a Nemzeti Nyomozó Iroda. Máris több száz céget világítottak át.

Eddig csaknem kilencszáz offshore céget vizsgált át a Nemzeti Nyomozó Irodánál (NNI) az offshore-ügyek magyarországi szálainak felderítésére alakított tíz emberből álló nyomozócsoport – írta a Magyar Idők az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása alapján. A cikk szerint a nyomozásban a rendőrség együttműködik a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal, a Közbeszerzési Hatósággal, valamint a titkosszolgálatokkal, és elemzik például a sajtóhíreket is.

A rendőrség részleteket nem közölt, azonban a lap információi szerint az offshore-szálak felderítésében szerepe van a külföldi hírszerzéssel foglalkozó Információs Hivatalnak, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálatnak és az Alkotmányvédelmi Hivatalnak is. Az offshore-nyomozással párhuzamosan az NNI vizsgálja az Alstom-ügyet is, a lap úgy tudja, hogy a francia járműgyártóval kapcsolatos nyomozás határideje idén augusztus 3-a, de ha szükséges, az időpontot meghosszabbíthatják.