A Széchenyi 2020 keretében megjelent „Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása Pest megyében” című (VEKOP-1.2.1-16) felhívás keretében a rendelkezésre álló keretösszeg kimerülésére tekintettel 2016. június 28. 16.00 órától a beérkezett pályázatok értékelésének idejére a támogatási kérelmek beadása átmenetileg szünetel – tájékoztatott a kormány.

A májusban megjelent felhívás célja „a kiemelt iparágakban fejleszteni kívánó hazai kkv-k termelési kapacitásainak bővítése Pest megyében, amely során korszerű termékelőállítási képességek megteremtésének és bővítésének céljából lehetőség nyílik a modern eszköz- és gépparkok, valamint fejlett infrastruktúrával ellátott telephelyek kialakítására, a szektor szereplői számára a versenyképesség feltételeinek megteremtésére”.

A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 3,58 milliárd forint volt; a nyertesek 5–24 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek. A kormány 120–500 darab támogatott projektre számított.