Roham még nincs, de már el kezdték nézni a kiadó lakásokat, családi házakat Pakson az atomerőmű bővítésén dolgozó oroszok.

Elsősorban jó minőségű családi házat, esetleg társasházi lakást bérelnének Pakson az atomerőmű bővítésén dolgozó orosz állampolgárok. Várhatóan a bérlés mellett a tartósan itt maradók egy része vásárlásban gondolkozik majd – mondta az Idexnek Soóki-Tóth Gábor, az Otthon Centrum elemzési vezetője.

Fokozódó érdeklődésre az ingatlanosok és város egyaránt számít. Fejlesztések is várhatóak, köztük több száz családi ház, lakás épülhet. Ezen kívül lesz elkerülő út és a kalocsai Duna híd is megépülhet. „Természetesen nem mindenki Pakson lakik majd, de az itt maradó üzemeltetőknek városunkban kell lakhatást biztosítanunk, bölcsődével, oktatási, kulturális és egészségügyi létesítményekkel” – idézi a hírportál Szabó Péter alpolgármestert, aki májusban beszélt erről a Paksi Hírnöknek.

A paksi beruházás csúcsa 2021-2022 környékén várható, ekkor nagyjából hétezer ember dolgozik majd a beruházáson. A velük együtt érkező családtagokkal együtt akár 10-12 ezer ember lakhatását, ellátását, a gyerekek esetében oktatását kell megoldani Pakson illetve a környező településeken.