Megkezdődött hétfőn a 2016 – a külhoni magyar fiatal vállalkozók éve program nyári továbbképzése Mezőkövesden, a 200 résztvevő két turnusban többek között üzleti és marketing tréningen vesz részt.

A nyári továbbképzés két turnusban (kétszer három nap) valósul meg, amelyre 100-100 fiatal vállalkozó és vállalkozni vágyó érkezett a Kárpát-medencéből. A résztvevők között jelentős az agrár szektorból érkezők száma, de sokan képviselik a turizmus, a kereskedelem, az információtechnológia, a kézművesség vagy a szolgáltatás ágazatát.  

A képzés célja, hogy a Design Terminál tapasztalt mentorainak támogatásával, problématérkép elkészítésével, valamint üzleti- és marketing tréningen való részvétellel segítsék a jelentkezők vállalkozásának sikerességét, lehetőséget teremtsenek a közös gondolkodásra, jó gyakorlatok és tapasztalatok cseréjére, az egyes vállalkozások sikerét elősegítő együttműködésekre, határon átívelő projektek megszületésére. 

A hét folyamán a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. mutatja be működését a külhoni régiókban, valamint a Magyar Fejlesztési Központ munkatársa számol be a brüsszeli Európai Uniós pályázati lehetőségekről. Az utolsó napon a Példakép Alapítvány munkatársai mutatják be a Példakép Pályázatot, amelynek keretében idén a határon túli magyarok között keresik a példaértékű, fiatal vállalkozókat. (MTI)