Az Universal Leaf Tobacco (ULT) Magyarország Zrt. vizsgálja annak a lehetőségét, hogy az idei évtől kezdve nem Magyarországon, a nyíregyházi üzemében fog dohányt feldolgozni.

Az amerikai Universal Corporation tulajdonában álló társaság közleményében azt írja, az európai dohánypiac jelenlegi helyzete a társaság tulajdonosát arra késztette, hogy megfontolja a magyar dohány feldolgozásának áthelyezését a vállalatcsoport egy másik, Magyarországon kívüli üzemébe. A feldolgozási tevékenység koncentrációja várhatóan javítja a vállalatcsoport hatékonyságát az európai régióban, valamint fokozza a magyar dohány versenyképességét a nemzetközi piacon. 

Ha az elsődleges feldolgozási tevékenység megszűnik Magyarországon, a társaság működése átalakul, aminek következtében jelentős létszámú állandó és szezonális foglalkoztatott munkahelye szűnhet meg – tudatta az ULT Zrt. A társaság vezetése haladéktalanul párbeszédet kezdeményez az üzemi tanáccsal és minden érintett munkavállalóval. 

„A társaság továbbra is elkötelezett a Virginia és Burley dohányok termeltetése, integrálása és felvásárlása mellett Magyarországon, valamint fenn kívánja tartani a tradicionálisan meghatározó piaci jelenlétét az országban” – olvasható a vállalat közleményében. (MTI)