Szeptemberben indulna a próbaüzem a Bonafarm óriási mohácsi vágóhídján, ám még mintegy 120 dolgozóval van kevesebb a tervezettnél. Az indulással párhuzamosan bezár a cég szegedi vágóhídja, de az ott dolgozóknak csak töredéke költözne Mohácsra, hiába kereshetne másfélszer többet, mint most.

Mintegy százhúsz dolgozó hiányzik a Bonafarm Zrt. mohácsi vágóhídjáról, ahol a tervek szerint szeptemberben indulna a próbaüzem – mondta a Népszabadságnak a társaság HR-vezetője. Bessenyei Zsolt elmondása szerint bár ezzel párhuzamosan leáll a Pick Szeged Zrt. szegedi vágóhídja és pécsi daraboló üzeme, az előbbiben foglalkoztatott mintegy 130 emberből mindössze 10-15 vállalja a mohácsi munkavégzést.

A Csányi Sándor érdekeltségébe tartozó társaság korábban mindkét városban azt közölte az alkalmazottakkal, hogy számítanak rájuk Mohácson. A pécsi egység 550 dolgozójának több mint 70 százaléka viszont csatlakozik az ősszel induló, évente mintegy egymillió sertés feldolgozására alkalmas gyárhoz. A lap az érdekképviseleti személyektől származó információkra hivatkozva azt közölte: míg a szegedi vágóhídi szakmunkások havi nettó jövedelme 140-180 ezer forint volt, Mohácson 210-250 ezer forintot is megkereshetnének.