Magánszemélyek, illetve kis- és középvállalkozások kereshetnek partnert áruszállítási feladatokra egy magyar startup, a Fuvar.hu segítségével.

A Fuvar.hu-t online piactérnek szánják, amivel bárki kereshet fuvarozót belföldi, vagy nemzetközi szállítási igényeihez – írja a Kreatív Online.

„A Fuvar.hu kényelmi és költségcsökkentő megoldás, amelyet kifejezetten lakossági felhasználók és a kkv-szektor igényeire szabva fejlesztettünk ki – fogalmazott Szucsányi-Borza Sebestyén, a cég alapítója.

Minden megbízásra licitálni kell, így a felhasználó a lehető legkedvezőbb megoldást választhatja ki. Minden megbízási ajánlatra 24 órán át lehet licitálni, a megbízók aztán szabadon dönthetnek, hogy kit választanak. A fuvar lebonyolítása után a megbízó a honlapon értékelheti az elvégzett munka minőségét. A szolgáltatás a szállítmányozóknak is előnyös, hiszen egyszerűen találhatnak fuvarokat szabad kapacitásaikra.

Magyarországon közel 37 ezer vállalkozás tevékenykedik a szállítmányozási ágazatban, amelyek közel háromnegyede 1-4 főt foglalkoztat. A Fuvar.hu-t a megbízók díjmentesen használhatják, a cég elsősorban ezeket a mikrocégeket tekinti potenciális szolgáltató partnereinek.

A cég indulása a Magyar Fejlesztési Bank csoporthoz tartozó Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Inkubációs befektetési programján keresztül valósul meg.