Exkluzív fotókiállítás nyílt Budapestről Pekingben, a világ második legforgalmasabb légikikötőjében.

A Magyar Turisztikai Ügynökség és a Budapest Airport által biztosított fényképek a magyar főváros szépségét mutatják be a pekingi nemzetközi repülőteret az elkövetkező egy hónapban használó utasok millióinak – írja a turizmus.com.

A Peking-Budapest Testvér Repülőtér Fotókiállítást a kínai fővárosban a 6. Pekingi Globális Partner Repülőterek Vezérigazgatói Fóruma rendezvényt követően nyitották meg.

A 25 nagyméretű tablón Budapest legszebb látványosságait mutatják be, köztük a Lánchidat, a Budai Várat és a Széchenyi fürdőt. A kiállítás anyagába a budapesti repülőtérről is bekerült három felvétel.

„A Peking és Budapest közötti közvetlen légiforgalomban idén 17 százalékos bővülés várható,  a fotókiállítás tovább növelheti a Magyarországra látogató kínai turisták számát. A kölcsönösség elve alapján a Budapest Airport jövőre hasonló fotókiállítást tervez Pekingről a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren” – jelentette be Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója.

Tavaly Kína és Magyarország viszonylatában az utasforgalom 174 ezer fő volt, ebből 60 ezer az Air China Airbus A330 típusú repülőgéppel üzemeltetett közvetlen járatával utazott a két főváros között.