Közbeszerzést ír ki a szegedi önkormányzat az új fedett uszoda építésére. A központi költségvetés és Szeged városa által finanszírozott beruházás tavasszal kezdődik.

A szegedi polgármesteri kabinet közleménye szerint a közbeszerzési kiírás 14 hónapot ad a majdani kivitelezőnek az építkezésre. Az önkormányzat az elmúlt években csaknem egymilliárd forintot költött az uszoda megtervezésére és a beruházás helyszínének megvásárlására.

A közeljövőben várhatóan kormányhatározat rendelkezik arról, hogy a központi költségvetés támogatja az uszodaberuházást – áll a közleményben. Orbán Viktor miniszterelnök januárban a Modern városok program szegedi állomásán a csongrádi megyeszékhelyen tervezett sportcélú beruházások között említette az új fedett uszoda építését.

A tervek szerint a mintegy 13 ezer négyzetméteres épületben egy 50-szer 25 méteres versenymedence, egy 20-szor 12,5 méteres meleg vizes tanmedence, egy 25-ször 15 méteres bemelegítő medence, egy kültéri résszel rendelkező meleg vizes ülőmedence és egy kis hideg vizes medence kap majd helyet. A medencetérhez kapcsolódik wellness részleg, edzőtermek és egy ezer ember befogadására alkalmas nézőtér is. (MTI)