A hazai és külföldi vállalatokat tömörítő Joint Venture Szövetség (JVSZ) tagsága szerint lassan, de jó irányba változik a befektetési környezet Magyarországon.

A következő év legnagyobb kihívásaként egyértelműen a megfelelően képzett munkaerő megszerzését, illetve a kompetens munkavállalók megtartását érzékelik a vállalkozások, ugyanakkor bíztató, hogy az elmúlt évek adópolitikai változásait alapvetően pozitívként érzékelik a vállalatvezetők – írja közleményében a JVSZ. 

A járulékcsökkentési program dacára a válaszadók 69,8 százaléka szerint továbbra is a munkabért terhelő járulékok jelentik az egyik legjelentősebb adóterhet, és 87,3 százalékuk kimagaslóan magasnak tartja az áfát.    

A JVSZ tagvállalatainak elenyésző része, 4,6 százalék ítéli rossznak saját helyzetét, illetve számít további romlásra a következő évben. A válaszadók fele határozott javulást vár, valamivel kevesebben  nem számítanak érdemi változásokra 2018-ban, a cégek 86 százaléka tervez bérfejlesztést – tájékoztatott a JVSZ. (MTI)