Már több mint kétszáz pályázatíró regisztrált a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) által augusztusban indított Pályázati Tanácsadók Hálózatába (PTH).

Kétnapos képzést szervezett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a Pályázati Tanácsadó Hálózatba regisztrált pályázatírók részére. A szeptember 8-ai és 9-ei kecskeméti eseményen a NAK, a Miniszterelnökség Agrár-vidékfejlesztésért felelős Államtitkársága, illetve a Mezőgazdaság és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) szakemberei bemutatják a Vidékfejlesztési Program aktuális pályázatait, és az azokhoz kapcsolódó  általános és jogcímspecifikus ismereteket.

A képzésen naprakész, alkalmazható tudásanyaggal látják el a pályázatírókat, akik ezáltal jobb minőségű kérelmeket készíthetnek a kamara tagjai részére, és hatékonyabban segíthetik a támogatások jogszerű felhasználását, illetve a beruházások megvalósítását.

A pályázatírók 2016. augusztus 15. óta jelentkezhetnek a Pályázati Tanácsadók Hálózatába, amelynek legfőbb célja, hogy megerősítse az etikus tanácsadói magatartást, és díjmentesen közvetítse a minősített tanácsadókat a tagságnak.

A csatlakozás önkéntes regisztráción alapul, amely során a pályázatírók adatokat és referenciákat adnak meg, valamint vállalják, hogy tevékenységükről folyamatosan adatokat szolgáltatnak, illetve a szakterületükhöz kapcsolódó képzéseken vesznek részt.

A beérkező adatok és referenciák alapján minősítésen esnek át, majd bekerülnek a földrajzi működés alapján is kereshető adatbázisba. Eddig már több mint kétszáz pályázatíró regisztrált a hálózatba.

A NAK tagjai 2016. szeptember 1-jétől vehetik igénybe a szolgáltatást, eddig már tucatnyi pályázni szándékozó talált pályázatírót a hálózaton keresztül.