Meghaladta a százat a Spar áruházlánc franchise partnerként csatlakozó üzletek száma. Összességében ezek a vállalkozások is már több mint 1300 főt foglalkoztatnak, míg a Spar saját munkavállalóinak száma ennek a tízszerese.

Idén hét üzletének modernizálására összesen csaknem 1,6 milliárd forintot fordított a Spar Magyarország. A nyár folyamán négy vidéki városban modernizáltak egy-egy áruházat. A teljesen megújult csornai üzletre 314 millió forintot fordítottak, a bonyhádi egység átalakítása több mint 230 millió forintot kóstált, míg a kaposvári bolt modernilására 455 millió forintot költöttek, a szolnoki áruház felújítása pedig 104 millió forintba került.

Három budapesti üzlet is megújult: a két Nyírpalota utcai egységre egyaránt 104 millió forintot fordított a vállalat, a Vasutastelep utcában található bolt pedig több mint 310 millió forintból szépült meg és bővült ki. Az összes beruházásban közös volt, hogy korszerűbbé vált a boltok világítási és hűtőrendszere is, így az áruházak kevesebb energiát használnak – mondta el Maczelka Márk, a Spar kommunikációs vezetője.

A 25 éves magyarországi működése alatt beruházásokra több mint egymilliárd eurót fordító Spar a jövőben is folytatja az expanziót: az új üzletek nyitása mellett a meglévő áruházak korszerűsítése is hangsúlyos marad. A vállalat jelenleg összesen 343 szupermarketet, 32 hipermarketet üzemeltet, munkavállalóinak száma meghaladja a 13 ezret. 

A saját tulajdonú üzletek mellett 107 olyan bolt is tartozik már a lánchoz, melyeket a Spar franchise partnerei üzemeltetnek. Az áruházlánc jelenleg 81 magánkereskedővel áll szerződésben, a franchise hálózat már több mint 1300 embernek ad munkát, a boltok forgalma éves szinten meghaladja a 30 milliárd forintot. A franchise üzletek 52 százaléka a fővárosban található. Itt nyílt szerdán a hálózat legújabb tagja is, a zuglói Ungvár utcában.